duminică, 4 noiembrie 2012

Why so detailed ?!

Adesea imi pun intrebarea suprema a umanitatii : " De ce judecam pe altii? " Nu exista un raspuns concret , deoarece fiecare are un raspuns numai pentru el.
De ce oare, trebuie mereu sa purtam o ura pentru aceia care au un talent desavarsit, doar pentru ca noi nu avem.
De ce sa judecam pictorii a caror creatii sunt de neinteles pentru noi ?  Acesti artisti au o viziune adanca transmitand un mesaj prin culori si expresivitate. 
Acestei dileme -pot spune- " îi vine bine"  citatul " Culoarea este o problema de gust si sensibilitate. " 
Un mare mare adevar se regaseste in acest maxim impresionant. ♥



Precum pictorii , cantaretii sunt vazuti dintr-un unghi la fel de ciudat de catre restul lumii. " Ca sa fii cantaret, trebuie sa fi umpic si nebun " auzim adesea de la ceilalti.        
Adevarul este ca, un muzician se transpune intr-o lume paralela prin vointa  ritmului abordat . Intradevar, nu toti oamenii se pot " relaxa " prin muzica , dar acesta nu este un motiv pentru a judeca un artist. Pentru ca, nu doar cei de pe " sticla " se pot numi artisti. Artisti sunt toti acei oameni care cred in propria persoana si care au vointa de a merge inainte prin muzica. 


Si bineinteles nu putem exclude scriitorii care sunt vazuti " la fel de nebuni " ca si artistii . Noi oamenii consideram ca , daca o persoana poate avea o imaginatie adanca si bogata este ceva absolut anormal .
Dar bineinteles ca , orice scriitor sau artist a avut o viata personala in care a facut ceva inadmisibil sau a eronat intr-o anumita situatie ,fie ea delicata sau nu.
Insa , aceste aspecte nu ne privesc pe noi , privitorii, ascultatorii sau cititorii. Noi ar trebui sa le purtam un respect pentru ceea ce fac , nu sa-i criticam.

În România , s-au nascut foarte multi oameni aparte , si inca se mai nasc . Iar unii dintre noi , in loc sa aprecieze ceea ce fac, CRITICA in continuare.
Aceasta intrebare mereu ma va pune pe ganduri " De ce criticam ? " Poate pentru ca, asa este decursul vietii a unui om sau poate ca , fara acesti "critici " lumea ar fi diferita intr-un mod pe care nimeni nu-l doreste.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu