miercuri, 7 noiembrie 2012

Something about school ...

Un subiect nepreferabil , ceva ce urâm majoritatea. Ce anume? - scoala - desigur .Si bineinteles ca din toate, matematica este materia " pusa la perete " . Auzim in fiecare zi " invata, vei ajunge ceva in viata " , " daca nu ai scoala, esti un nimic " . Si probabil, omul si-a format un obicei si un sentiment asupra acestor vorbe - singurele care ne conving sa continuam cu studiul -intelepte .
Si daca tot am intrat in acest joc de pe la 7 ani , incercam sa ne integram in "cercul" acesta.  Aparand tot felul de conflicte datorita notei 6 intoarsa sau diverse probleme izbucnite de supremul 10 . 
Scoala a fost intemeiata pentru a dezvolta inteligenta creierului omenesc ,dar cu cat avansam in timp, scoala nu devine decat un concrus in care trebuie sa fii rapid si sa nu te pierzi de " randul bun " altfel pierzi jocul definitiv, fara mai multe vieti , una singura pe care trebuie sa o " ingrijesti" cu multa invatatura. 
Si poate ca, in licee si facultati asemenea competitii nu se mai ruleaza, insa , in scoala generala  mai ca e un joc pe viata si moarte. Eu sincer, urasc competitia , desi se spune ca " competitia conduce spre bine " , provoaca pierderea colegialitatii dintre membrii grupului si nu face altceva, decat sa distanteze amicitia si sa se produca  diferite rautati.
Sincer ? Prefer sa fac ca toate zambetele malefice care se uita spre tine atunci cand iei o nota mai mica decat ceilalti  sa nu se mai vada , si sa existe un perete opac care sa opreasca toate aceste lucruri. 
Desi toate acestea se intampla zi de zi, nu ma mai impresioneaza nimic , privesc cu dezinteres "crosul" din jurul meu , pentru ca , nu ma las  injosita si nu ma poate face sa ma simt o persoana decazuta de pe " locurile supreme" . In viata toti vom ajunge intr-un anumit punct in care , nu va mai conta ca odata erai deasupra tuturor , deoarce , atunci cand intrii in viata , cunostiintele tale nu prea mai conteaza. Intrii intr-un joc adevarat , unde trebuie sa-ti folosesti inteligenta , pe care nu ai reusit sa o dobandesti la vremea ei , pentru ca zbuciumul si ura  de atunci iti captase interesul , iar gandirea era ascunsa intr-o anestezie generala.                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu