sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Passions never die ! ♥

Cu totii ne nastem cu un scop , urmand o anume cale in viata . Traim ca sa iubim ,si nu iubim ca sa traim . Gresim, spunem lucruri fara sa gandim , pentru ca suntem o adunatura de oameni imperfecti cu sentimente sau fara . Avem placeri ascunse , suntem mai fericiti sau nu , inegali si nepasatori in anumite momente . Simtim afectiune atunci cand poate nu ar trebui , dar traim in continuare pentru ceva important.
Facem lucruri implicand multa dragoste si bunavointa ,dovedind putere si incredere pentru propria persoana.
O numim pasiune. Pasiunea de a trai si de a fi fericit. Un lucru normal si frumos din viata unui om. Fie ele mici sau mari ,  sunt alaturi de noi zi de zi , facand parte din tot ce numim " viata " . Le simtim de mici ,si sunt acolo pana la moarte . Unele le dobandim, iar de altele nici nu stim ca exista.  
Avem principii , si uneori chiar uitam ca avem . 
Stingem o iubire adevarata , o speranta  , un adevar dar niciodata o placere.
Ascundem dupa noi tristetea si dezamagirea, si luptam in continuare pentru ceea ce ne-am propus.
Dar niciodata nu renuntam la noi , la ce visam sa fim ,sa ajungem sau sa avem . Nu renuntam la familie si la prietenii cu care am inaintat printre obstacole.
Impreuna am visat si am sperat , am luptat si nu am varsat o lacrima pentru ca mereu a existat cineva care sa ne tina capul sus in momente vitrege.
Suntem oameni , si avem parti bune si parti rele, dar  pasiunile ne diferentiaza de nevertebrate.
Stim sa ranim si sa iertam , insa lucrurile cu adevarat importante in viata ne mandresc in intregime ♥




marți, 13 noiembrie 2012

Din prea putin timp de mine ...

Dintr-o privire asupra zilei de ieri realizez cum viata mea de " mica studenta " trece precum o melodie de scurta durata . Visul este singurul loc unde mai pot regasi libertatea nelimitata, iar studiul nu reuseste decat sa ma epuizeze. Intunericul ce se asterne la propria fereastra imi provoaca  o stare de somnolenta. Creierul nu mai coopereaza cu mine iar emotiile de "o zi de maine " imi scade moralul la 0. 
Probabil ca asa incepe momentul de disconfort dintr-o zi scolara iar timpul meu devine inexistent . Orele trec precum minutele, iar minutele precum secundele . Inaintez in continuare spre lumina cunoasterii dar genele mele tin neaparat sa se joace cu mine . Pleoapele intredeschise moţăie iar ochii imi soptesc povestea trista pe care ei o traiesc in fiecare seara. Incerc sa prind ultimul cuvant care fuge de mine, dar ratez. O stare placuta se furiseaza deasupra mea iar becul palpaie necontenit ,  ploaia galagioasa  din cadrul exterior incercand sa-mi dea batai de cap. Intr-un tarziu , revin la realitatea dura care ma astepta , dar libertatea din vis ma castigase de ceva vreme.
Incep sa cred ca timpul meu se ascunde sub perna , care n-are sa se trezeasca pana la urmatoarea vacanta care stationeaza in departare .

De catva timp, se pare ca suflarea mea  consta in studiu si emotii zilnice , care astept cu ardoare sa se termine. Tezele incep sa se aproprie, si sunt convinsa ca timpul de mine s-a scurs de mult . Probabil ca toate acestea se vor termina intr-un sfarsit , dar acest sfarsit este situat la 7 mile distanta fata de zilele unice de vara .

vineri, 9 noiembrie 2012

Why are viewed differently ?

Un dispozitiv optic de protectie format din doua lentile fixate intr-o rama ce are drept scop de a corecta un efect de vedere.Aceasta este mica mea explicatie asupra problemei proprii inca din primii ani din viata.
Un lucru ce nu as fi dorit sa mi se intample, dar totusi s-a intamplat. O operatie realizata cu succes la varsta de 3 ani , urmata de purtarea ochelariilor toata viata. 
Si totusi, aceasta problema a vietii mele nu este atat de grava  precum este perceputa din exterior.Traiesc intr-un mod absolut normal ca si ceilalti, desi, uneori ma simt diferita,datorita acelor persoane care ma privesc drept fiind " fata tocilara " . Toate acestea pornesc de la o analiza incompleta despre personalitatea si felul meu de a fi. O judecata crunta dupa dispozitivul optic atasat in dreptul ochilor ce ofera o privire centralizata.
Dar , cu toate astea, sunt sustinuta de familie si prieteni care imi acorda sprijinul necesar in orice situatie delicata.
In acest moment in care ma aflu, nu reusesc sa  dobandesc raspunsul la intrebarea mea : " De ce sunt vazuta diferit? ". Nu pot sa aleg varianta corecta , sau poate ca, nu imi este oferit nici un raspuns. 
Si totusi, nu ma las invinsa de parerile rautacioase care imi sunt adresate rareori, deoarce consider ca evit o pierdere de timp fata de cuvintele care imi sunt oferite fara nici o intrebare propusa.
Cu cat inaintez in viata, observ ca acesta dificultate a vederii se regaseste la o multime de persoane de la varste destul de fragede,si incep sa imi dau seama ca problema mea nu mai este privita ca pe o problema, ci ca pe un lucru obisnuit .
Recunosc faptul ca, rautatile pe care le-am suferit cand eram copil nu au reusit - din pacate pentru ei - sa ma afecteze. O simpla indiferenta expusa in fata vorbelor era suficient pentru a indeparta cruzimea din jur.
Iar astazi , mi-am dat seama ca acest defect este ceva extrem de minor, fata de lucrurile cu adevarat grave care ne sunt supuse vietii cotidiene.

joi, 8 noiembrie 2012

Slowly, true childhood disappears

Cei mai frumosi ani din viata sunt anii copilariei. Este singura parte a vietii in care simti cu adevarat ca traiesti, fara griji , fara " inimi frante" si suparari .Cele mai frumoase momente in care ti-ai zgariat genunchii iar lacrimile razlete iti sunt sterse de mama ♥. In diminetiile in care nu trebuie sa mergi la serviciu , sa dai examene sau sa fii suparat din cauza unei note proaste .Atunci cand nu iti faci griji de viitorul tau , si nu esti nevoit sa stai treaz pana tarziu. Cand dobandesti tot ce-ti pui in minte si  veriile in care faci numai boacane si esti pedepsit dar spui ca merita ♥. Asta inseamna copilarie adevarata, copilaria de care - am avut norocul - sa am parte si eu . ♥ Pe care nu am grabit-o si una de care imi voi aminti mereu cu zambetul pe buze , pentru ca toate astea le traiesti  o data in viata. Este ceva unic ,
de care trebuie sa profiti la momentul ei.

Din pacate , multi copii din ziua de astazi, isi traiesc copilaria stand in casa in fata micilor ecrane ajustate cu internet ,desenele fiind date uitarii  iar bucuria din suflet se iveste prin prezenta diferitelor tehnologii .
Ei , din pacate, nu vor stii ce inseamna o julitura sau o pedeapsa calumea .
Nu vor cunoaste regulile jocului de-a vatea-ascunselea, nici sotronul . Vor privi nedumeriti spre funia cu doua capete numita coarda, si spre elasticul de la pantalonii tatalui transformat in jocul " elasticul " .

Si bineinteles, ca , toate lucrurile legate de viitor se vor intampla mai devreme. Pentru ca, relatiile incep de la 10-11 ani- mai nou - . Sute de copii cunosc dragostea mult mai devreme, copilaria lor fiind inexistenta.
Este pacat ca, ce este frumos se pierde cu timpul , mii de lucruri specifice varstei nu vor mai exista vreodata, pentru ca tehnologia controleaza asupra omului, transformandul in ceva lipsit de suflu si gandire. 

miercuri, 7 noiembrie 2012

Something about school ...

Un subiect nepreferabil , ceva ce urâm majoritatea. Ce anume? - scoala - desigur .Si bineinteles ca din toate, matematica este materia " pusa la perete " . Auzim in fiecare zi " invata, vei ajunge ceva in viata " , " daca nu ai scoala, esti un nimic " . Si probabil, omul si-a format un obicei si un sentiment asupra acestor vorbe - singurele care ne conving sa continuam cu studiul -intelepte .
Si daca tot am intrat in acest joc de pe la 7 ani , incercam sa ne integram in "cercul" acesta.  Aparand tot felul de conflicte datorita notei 6 intoarsa sau diverse probleme izbucnite de supremul 10 . 
Scoala a fost intemeiata pentru a dezvolta inteligenta creierului omenesc ,dar cu cat avansam in timp, scoala nu devine decat un concrus in care trebuie sa fii rapid si sa nu te pierzi de " randul bun " altfel pierzi jocul definitiv, fara mai multe vieti , una singura pe care trebuie sa o " ingrijesti" cu multa invatatura. 
Si poate ca, in licee si facultati asemenea competitii nu se mai ruleaza, insa , in scoala generala  mai ca e un joc pe viata si moarte. Eu sincer, urasc competitia , desi se spune ca " competitia conduce spre bine " , provoaca pierderea colegialitatii dintre membrii grupului si nu face altceva, decat sa distanteze amicitia si sa se produca  diferite rautati.
Sincer ? Prefer sa fac ca toate zambetele malefice care se uita spre tine atunci cand iei o nota mai mica decat ceilalti  sa nu se mai vada , si sa existe un perete opac care sa opreasca toate aceste lucruri. 
Desi toate acestea se intampla zi de zi, nu ma mai impresioneaza nimic , privesc cu dezinteres "crosul" din jurul meu , pentru ca , nu ma las  injosita si nu ma poate face sa ma simt o persoana decazuta de pe " locurile supreme" . In viata toti vom ajunge intr-un anumit punct in care , nu va mai conta ca odata erai deasupra tuturor , deoarce , atunci cand intrii in viata , cunostiintele tale nu prea mai conteaza. Intrii intr-un joc adevarat , unde trebuie sa-ti folosesti inteligenta , pe care nu ai reusit sa o dobandesti la vremea ei , pentru ca zbuciumul si ura  de atunci iti captase interesul , iar gandirea era ascunsa intr-o anestezie generala.                     

luni, 5 noiembrie 2012

Take a photo !

Una dintre mariile pasiuni proprii este fotografiatul. Iubesc sa fac poze , indiferent de varsta,anotimp sau vreme. Pasiunea nu are limite niciodata . Traiesc printre " focalizari " si "zoom" . ♥
Exista o mare legatura intre mine si aparat.
Oriunde merg , " take a foto ! " . Eu sustin ca si fotografiatul este o mica arta in felul ei :) . Pe mine, una , ma face sa ma simt bine, sa ma relaxez si sa ma bucur de cateva poze bine iesite. Farmecul pozelor este sustinut si de "tipul" aparatului dar si de cel care il utilizeaza.
Acestea  nu sunt numai cateva imagini in miscare oprite intr-o fractiune de secunda, ci si amintiri deosebite , cu oameni deosebiti care au avut grija sa iti ofere o zi deosebita. :)


De asemenea, iubesc si modficatul pozelor. Fie ele " crop " , "efects" sau " collage" . Desi imi plac toate aceste lucruri , nu ma pot mandri cu faptul ca nu cunosc nimic despre componentele aparatului sau,sa am rabdarea necesara pentru a citi manualul cu instructiuni. Nu! - mie imi place sa descopar aceste lucruri singura , sentimentul de " mandrie " fata de propria persoana simtindu-se mai intens. 
Deci in concluzie , sunt o amatoare a pozelor , o necunoscatoare totala despre ceea ce inseamna " aparat" dar , ramanand mereu o amatoare inraita care  nu renunta niciodata la ceea ce iubeste ♥ Fie el aparat sau OM  ! :)

duminică, 4 noiembrie 2012

For girls it`s so special ♥ !

Noi fetele , feline desprinse din neamul indepartat al pisicilor , suntem foarte atente la detalii. 
Ne place sa fim in centrul atentiei , adesea fiind intr-o competitie nesfarsita cu alte " tipe " .
Ne oferim singure zilnic cadouri tandre buzelor noastre , parului nostru ,si mai ales asupra tinutei noastre .



Rimelul este un detaliu extrem de important. Acesta nu lipseste niciodata , infrumusetand minunatii nostri ochi .
Acesta este un accesoriu minunat ,si  usor de aplicat.
Insa, noi fetele, suntem extrem de pretentioase in priviinta rimelului. Nu orice fel este binevenit ,ci doar cele de calitate.
Si bineinteles ca , " inruditii rimelului " sunt creionul de ochi sau mai nou tusul. Fardul de pleoape si pudra pentru sprancene. ♥

 Rujul nu lipseste nici el din tinuta completa, existand o culoare pentru fiecare eveniment.
Mai folosim si luciul de buze care nu lipseste din geanta noastra.

Iar tocurile...NE DAU GATA ! ♥       

            


                                    




Why so detailed ?!

Adesea imi pun intrebarea suprema a umanitatii : " De ce judecam pe altii? " Nu exista un raspuns concret , deoarece fiecare are un raspuns numai pentru el.
De ce oare, trebuie mereu sa purtam o ura pentru aceia care au un talent desavarsit, doar pentru ca noi nu avem.
De ce sa judecam pictorii a caror creatii sunt de neinteles pentru noi ?  Acesti artisti au o viziune adanca transmitand un mesaj prin culori si expresivitate. 
Acestei dileme -pot spune- " îi vine bine"  citatul " Culoarea este o problema de gust si sensibilitate. " 
Un mare mare adevar se regaseste in acest maxim impresionant. ♥



Precum pictorii , cantaretii sunt vazuti dintr-un unghi la fel de ciudat de catre restul lumii. " Ca sa fii cantaret, trebuie sa fi umpic si nebun " auzim adesea de la ceilalti.        
Adevarul este ca, un muzician se transpune intr-o lume paralela prin vointa  ritmului abordat . Intradevar, nu toti oamenii se pot " relaxa " prin muzica , dar acesta nu este un motiv pentru a judeca un artist. Pentru ca, nu doar cei de pe " sticla " se pot numi artisti. Artisti sunt toti acei oameni care cred in propria persoana si care au vointa de a merge inainte prin muzica. 


Si bineinteles nu putem exclude scriitorii care sunt vazuti " la fel de nebuni " ca si artistii . Noi oamenii consideram ca , daca o persoana poate avea o imaginatie adanca si bogata este ceva absolut anormal .
Dar bineinteles ca , orice scriitor sau artist a avut o viata personala in care a facut ceva inadmisibil sau a eronat intr-o anumita situatie ,fie ea delicata sau nu.
Insa , aceste aspecte nu ne privesc pe noi , privitorii, ascultatorii sau cititorii. Noi ar trebui sa le purtam un respect pentru ceea ce fac , nu sa-i criticam.

În România , s-au nascut foarte multi oameni aparte , si inca se mai nasc . Iar unii dintre noi , in loc sa aprecieze ceea ce fac, CRITICA in continuare.
Aceasta intrebare mereu ma va pune pe ganduri " De ce criticam ? " Poate pentru ca, asa este decursul vietii a unui om sau poate ca , fara acesti "critici " lumea ar fi diferita intr-un mod pe care nimeni nu-l doreste.  

Some movies .

Azi , 04.11.2012 - o dupamiaza de duminica plictisitoare. O vreme excelenta afara pentru luna noiembrie. Sunt extrem de obosita dupa cateva ore bune de matematica. 
Si pentru ca, tocmai vizionam un film pe internet, vreau sa recomand cateva: 

1. Final Destination 3 ( Destinatie Finala 3 ) . Se mai gasesc online pe internet si 1,2,4 si 5 .


2. The Number 23 ( Numarul 23 )
Un film psihologic desavarsit ♥

3. The Curious Case of Benjamin Button ( Strania poveste a lui Benjamin Button )
Un film extraordinar ♥ Un film privit cu lacrimi in ochi. Merita vazut ! 



4. Monte Carlo
O comedie nemaipomenita . Mie mi-a placut mult acest film.

5. Bruce Almighty ( Dumnezeu pentru o zi )
Una dintre comediile mele preferate jucata in rol principal de Jim Carrey ♥




Vizionare Placuta Tututror ! 

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

My childhood cartoons !

Desi nu am trecut total de stadiul "copilariei " , declar cu sinceritate ca desenele care mi-au marcat copilaria intr-un mod pozitiv, le mai vizionez pana si astazi pe youtube . Nu ma mai satur de ele,desi le-am vazut de N ori ,sunt magnifice si te readuc in vremurile de atunci.
Probabil ca foarte multi dintre voi ,la fel ca si mine, le mai urmariti si astazi pe internet. Mare pacat ca , canalele FOXKIDS & JETIX au fost inlocuite cu "EXTRAORDINARUL" Disney Channel ,dar din fericire, nu si din sufletele noastre de copii.
Sunt o adolescenta inebunita dupa minunatele desene marca foxkids & jetix, precum si "ce-i mai mari" , si de aceea doresc sa expun cateva dintre " desenele copilariei " pentru ce-i care au uitat ( din pacate) de ele : 

1. Ce-i cu Andy?! 

Superbe desene . Le urmaream cu multa atentie. 



2. Copii de la 402 

Erau ,sunt si vor ramane numarul 1 in topul desenelor mele preferate. Preferam sa ratez pranzul, sau cina pentru ele. ♥♥♥

P.S. : Episodul meu preferat,printre celalalte :)

3. Viata cu Louie 

Fascinantul Andy Anderson era preferatul meu .El facea tot desenul ♥ Fara el, totul era o pierdere. Il iubeam de-a dreptul. Radeam cu gura pana la urechi, iar azi, fac la fel ♥



4. Spioanele ♥

Si acestea,erau favoritele mele. La varsta de 8 ani am avut chiar si o papusa cu Sam , obisnuind mereu sa ma joc "de-a spioanele" cu o buna prietena. 






5. Insa, inceputul copilariei fragede mi-a marcat-o desenul Wunschpunsch .
Nici parintii nu au uitat aceste desene, care mi-au dezvoltat imaginatia foarte mult,ajungand sa fac asa-numitele " vraji" ♥ Din pacate pentru mine , aceste desene nu se mai gasesc subtitrate ci doar in varianta originala ( Engleza) .




Toate aceste desene sunt minunate,si multe altele de pe cele 2 canale amintite mai devreme. Desene ca acestea nu se vor mai produce niciodata ♥ Mereu imi voi aminti cu drag de ele, pentru ca multumita lor am avut o copilarie fericita. ♥ Mare pacat ca acum, nu mai exista decat pe internet.. 

♥ Because i love reading ! ♥

Pentru mine, cititul este ca si cum te-ai uita la televizor. Prin ele descoperi o lume noua si fascinanta ♥ plina de iubire si mister  in fiecare pagina .
Acum 2 ani, nu eram de aceeasi parere ca si acum. Preferam televizorul ,pana cand mi-am dat seama ca , un "desen" mult mai bun regaseam in carti . Prin ele am reusit sa-mi dezvolt imaginatia si cultura .
Marturisesc ca nu citesc orice fel de carti. Prefer thriller-ele , cele de dragoste,aventura si drama . 
Am cateva propuneri pentru voi .
Daca si voi preferati aceste genuri de carti, vi le recomand cu incredere :

1. Un thrill de exceptie . Unul dintre preferatele mele :)

2. Un roman de dragoste : este preferatul meu ! ♥


3.Un roman de familie combinat cu putina aventura . Povestea trista a unei fetite pe nume Lucy Gault. 


4. Si nu in ultimul rand , un roman ucgiator scris de faimoasa Agatha Christie. 


Sper ca v-am putut ajuta in acele momente cand nu aveti idee ce sa cititi sau ce carte sa achizitionati ! Spor la citit ! ♥

Accessories are most chic ♥

Accesorile sunt cele mai minunate ♥ de aceea noi fetele le iubim foarte mult .
Cu cateva luni in urma am gasit un site de accesorii vintage super dragute  cu preturi super OK ! 

www.crownfashion.ro - ♥

Si bineinteles sa nu uitam un site la fel de bun la categoria "accesorii" - Meli Melo Paris nu face concurenta ! 

Http://melimeloparis.ro 

Iar pe mine, cele colorate ma dau gata ! Pentru ca vara arata superb asortandu-se perfect ! 

http://melimeloparis.ro/trend-flash/bold-colors.html

Trebuie sa le avem fetelor !

vineri, 2 noiembrie 2012

One morning upset ..

08:20 - ora la care scriu pe blog. O dimineata la fel de friguroasa ca si celalalte de pana acum . Dupa o noapte ploioasa , soarele incearca sa reziste ascuns. 
Umpic prea mohorata aceasta dimineata de sambata , prea capricioasa. 
Si vin cu o melodie potrivita acesteia : 

Giulia - Un om cu un pian ♥ merge nu ? e extrem de draguta, zic eu :)

Si o melodie nou nouta din partea Innei pentru voi : 

Foarte ritmata piesa asta ! 




                                                                                                 



O zi minunata si nu lasati o zi mofturoasa sa va strice planurile de weekend ! 

Music - Antidote for many tears ♥

Cu totii stim ca muzica este antidotul nostru impotriva lacrimilor si a plictiselii, si totodata este cea care ne binedispune.
Fara ea - spunem noi - nu am putea trai intr-o continua fericire si de aceea, pentru ca imi doresc ca visele voastre sa fie la fel de " fericite" , propun urmatoarele melodii : 

1. Smiley feat Alex Velea & Don Baxter - Cai verzi pe pereti ( dupa cum bine o cunoasteti ,si mie imi place extrem de mult  , o pot numi antidotul  dupa asazisul " test la matematica " )

Elena Gheorghe - Hypnotic ( o melodie deosebit de frumoasa, din punctul meu de vedere )

3. Leo Rodriguez - Bara Bara Bere Bere ( desi este pozitionata - in cazul de fata - pe ultimul loc, pot spune ca aceasta melodie cunoscuta de ceva vreme este numarul 1 in topul melodiilor " fericite " )


                                     
Va doresc o seara placuta in continuare si un zambet imens pe buze ! Music On ! \m/

Why i started writing ? ♥

Acum cateva zile ma gandeam cum ar fi fost daca viata mea personala ar putea fi cunoscuta in mod detaliat de catre ceilalti , gusturile si " hobby-urile " mele devenind , poate, intr-o zi si ale voastre. 
Asadar , m-am hotarat sa scriu,de acum in colo,diferite pareri,si de ce nu,propuneri chiar aici , fara a mai sta prea mult pe ganduri .
Pot pretinde ca voi fi un " blogger" cat se poate de punctual , fara a introduce in scrierile mele zilnice mesaje abuzive la adresa altor persoane.
Reamintesc faptul ca,mesteresc pagina deocamdata dar cu timpul o voi finaliza constructiv. 
Multumesc pentru intelegere si acelora care vor fi alaturi de mine si blogul meu in viitor! 

P.S : " Acest blog poate contine materiale din toate domeniile mai putin cele 18 +