vineri, 30 mai 2014

Cunoasterea de sine

Viata este o realitate complexa care refuza sa isi expuna propriile reguli la intoarcerea sa,lasand fiecare om sa o descopere individual si sa lupte pentru maretele castiguri pe care aceasta le ofera.
Rasa umana cuprinde atatea categorii de oameni,incat niciodata nu poti fii pregatit pentru fiecare suflet care te asteapta la colt pentru a primi o palma sau poate,pentru a-ti impartasi un gand bun.
Atunci...la ce este buna cunoasterea de sine? Cate "calitati" are ea, sau cate "defecte" ?
Cu totii ne croim drumul in viata singuri,fara a primi ajutor din partea altor oameni,iar pentru a duce drumul vietii drept pana la capat,felul de a fii este cheia.
Unii il numesc destin,dar eu prefer sa-i spun alegere.Totul se intampla asa cum vrei,nu asa cum doreste divinitatea.Depinde de fiecare din noi cum ne exploatam cunostiintele ca sa ne dobandim frumosul viitor.
Insa,cate dintre cunostiintele pe care le detinem se refera la caracterul propriu? Ce este cu adevarat important sa iti insusesti? Creatia lui Einstein sau creatia ta,despre tine,despre ce faci sau cum faci?
Si ce poate intari propria personalitate mai mult decat increderea de sine,onestitatea si cunoasterea? NIMIC.
"Nimeni nu stie ce este bine si ce este rau.".Gresit.Tu poti fii acea persoana care stie ce sa aleaga dintre cele doua extremitati,cum sa se comporte,si sa afle intr-o zi ca nimic din ce faci sau ce spui nu este gresit,ci doar diferit.Caci un om implinit nu poate fii astfel decat prin neintegrarea in grupul oamenilor mediocrii,si doar asa,prin cunoasterea de sine,tanarul din tine se dezvolta in fiecare zi,ajungand la un moment dat,cand realizeaza ca a parcurs viata fara sa se ridice de jos,deoarece nu cazuse niciodata.De ce? Pentru ca nu ia fost frica sa isi exprime opiniile in fata oricarei persoane,sa faca ceea ce simte si sa nu se sperie de critici,caci increderea in propriul "EU" inseamna intotdeauna cunoastere vis-a-vis de"TINE".
Asadar,cunoasterea de sine nu te dezvolta doar pe propriul "TU" ca tanar , ci si realitatea ca unviers de cunoastere,care experimenteaza o clasica mentalitate si o transforma in inteligenta superioara.Acesta esti chiar tu,cel care citesti,te-ai convins?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu