luni, 21 octombrie 2013

Placerea de a fi existent

In opinia mea , existenta se naste din nimic , iar nimicul din ∞ .Obisnuim sa sustinem ca ne-am nascut inzestrati cu inteligenta, ratiune si  intelepciune la un nivel avansat , dar defapt, cu totii avem acelasi nivel scazut . Calitatile si defectele omului se creioneaza dupa caracter,principii si mediul de trai ,dupa educatie si menajamente care stationeaza sau cresc pe parcursul vietii.
Inca de la inceputurile lui, omul a trait cu placerea de a fi existent, vazand aceasta " sansa la viata " ca un dar al Duhului divin, precum si este . Insa, un lucru foarte important uitat adesea de muritori este faptul ca trebuie sa facem mai mult decat doar sa existam, ci si sa ne si afirmam in societate. Cu toate ca unele persoane nu au sansa de a trece prin bancile scolii, altii o au, dar cu o totala lipsa de interes o ignora, fara a se gandi la consecintele viitorului.
Personal, cred ca este o realizare foarte mare daca reusesti sa fi deasupra tuturor. Esti tratat intr-un mod diferit , dar bun, din care ai numai de castigat . Depui o munca "usoara " fata de ceilalti , daca ai optat pentru "munca mintii" . Si de ce zic "usoara" cu ghilimelele de rigoare ? Exact, pentru ca nu este chiar usoara.Defapt, daca stam sa ne gandim , este chiar mai grea , dar mult mai eficienta in luarea decizilor importante de care ne ciocnim adesea . 
Asadar, nimic pe lumea aceasta nu se poate obtine din nimic , daca ne dorim ceva cu adevarat, trebuie sa facem sacrificii pentru al obtine. 
Nu uita, existenta nu te face un om implinit din toate punctele de vedere, ci iti este sansa oferita de a ajunge la implinire. Iar daca te-am convins pe tine , incearca si tu, la randul tau, sa-i convingi pe altii de ce este important sa gandim dincolo de existenta si care sunt avantajele ei daca o facem !