luni, 21 octombrie 2013

Placerea de a fi existent

In opinia mea , existenta se naste din nimic , iar nimicul din ∞ .Obisnuim sa sustinem ca ne-am nascut inzestrati cu inteligenta, ratiune si  intelepciune la un nivel avansat , dar defapt, cu totii avem acelasi nivel scazut . Calitatile si defectele omului se creioneaza dupa caracter,principii si mediul de trai ,dupa educatie si menajamente care stationeaza sau cresc pe parcursul vietii.
Inca de la inceputurile lui, omul a trait cu placerea de a fi existent, vazand aceasta " sansa la viata " ca un dar al Duhului divin, precum si este . Insa, un lucru foarte important uitat adesea de muritori este faptul ca trebuie sa facem mai mult decat doar sa existam, ci si sa ne si afirmam in societate. Cu toate ca unele persoane nu au sansa de a trece prin bancile scolii, altii o au, dar cu o totala lipsa de interes o ignora, fara a se gandi la consecintele viitorului.
Personal, cred ca este o realizare foarte mare daca reusesti sa fi deasupra tuturor. Esti tratat intr-un mod diferit , dar bun, din care ai numai de castigat . Depui o munca "usoara " fata de ceilalti , daca ai optat pentru "munca mintii" . Si de ce zic "usoara" cu ghilimelele de rigoare ? Exact, pentru ca nu este chiar usoara.Defapt, daca stam sa ne gandim , este chiar mai grea , dar mult mai eficienta in luarea decizilor importante de care ne ciocnim adesea . 
Asadar, nimic pe lumea aceasta nu se poate obtine din nimic , daca ne dorim ceva cu adevarat, trebuie sa facem sacrificii pentru al obtine. 
Nu uita, existenta nu te face un om implinit din toate punctele de vedere, ci iti este sansa oferita de a ajunge la implinire. Iar daca te-am convins pe tine , incearca si tu, la randul tau, sa-i convingi pe altii de ce este important sa gandim dincolo de existenta si care sunt avantajele ei daca o facem ! 

miercuri, 11 septembrie 2013

Cine sunt hipsterii ?

 Traim in secolul XXI , vremuri in care modernismul a luat amploare si a reusit sa acapareze mintile umane , schimband modul simplu de a trai intr-unul foarte sofisticat. Tipul gandirii noastre a suferit de-a lungul timpului modificari majore , facandu-ne sa vedem lucruri bune in cele rele si practic sa ne facem rau singuri . 
 Odata cu aceasta evolutie a omului in comportament, a evoluat si stilul vestimentar. Stilul hipster este unul dintre cele mai noi aparute in societatea din Romania. Acesta dateaza din anul 2000, luand nastere in cartierul Williamsburg , New York si raspandit apoi in lumea intreaga. Persoanele care abordeaza "hipstareala" pot fi recunoscute dupa palarii, ochelari cu lentile de sticla - dar nu de vedere - , esarfe vara, pantaloni skinny , genti mari pe umar, haine vintage si jachetele de piele. 
Insa, stilul nu contine doar garderoba, ci totodata si comportamentul . Acestia nu revendica nicio apartenenta politica , fiind in mod voit independeti , absenti la orice regula.Nu fac parte din religii, singura recunoscuta ca atare fiind pantalonii stramti , in special de barbati,care de obicei isi insumeaza stiluri feminine.
Un adevarat hipster nu face niciodata eforturi de a se integra intr-o societate,este mai mereu ironic , traieste cu lejeritate si nepasare fata de tot ceea ce se intampla in jurul sau si uraste sa fie catalogat astfel. 
Cand acest termen este folosit drept o insulta , are scopul de a arata falsul si lipsa autenticitatii.
Personal, nu consider acesti oameni ca fiind ciudati, doar diferiti intr-un alt mod .

marți, 10 septembrie 2013

Revenire?

Mi-ar placea sa promit,dar nu cred ca sunt in masura sa fac asta . Nu sunt un blogger renumit, defapt, nici nu ma pot considera unul , insa chiar daca ma aflu in aceasta situatie, mi-ar face mare placere sa incep din nou sa scriu, desi sunt un anonim. Totusi,am dreptul ca orice om la a face orice imi propun indiferent de parerea altora .
Si chiar si-asa, cred ca mi-ar prinde bine cateva incurajari, cat despre hateri , nu ma afecteaza in absolut nici un mod, so .. let`s do it ! 

joi, 10 ianuarie 2013

Pauză cu sfarsit

Dupa cum ne putem da seama, asa cum au trecut frumoasele sarbatori ale iernii, a trecut, o data cu ele, si minunata vacanta de iarna . 
Incepand cu ziua de luni , clopotelul va rasuna in toate scolile, caci, o reincepem, din nefericire. 
Timpul a trecut extrem de repede,asa cum trece si de obicei , in ultima vreme.
Din momentul in care ceasul arata ora opt si pana in clipa cand clopotelul suna de "ACASA" , asteptariile par nesfarsite. 
Precum fetitele si baietii din scoala primara , asteptam cu sufletul la gura, si incercam sa rezistam impulsului zi de zi.
Cu emotii, mari si mici , si cu ghiozdanele in spate, pasim spre misterioasa scoala , vazuta in mii de feluri si apreciata in diferite moduri.
Pauza noastra de trei saptamani,a trecut ca vantul , atat de rapida, incat nu am apucat sa ne trezim la realitate. Brusc, ne amintim de ziua de luni , acel cuvant format din patru litere care ne inspaimanta. Si acea ora " 7 " care ne da jos din patul nostru calduros si ne trimite la aerul inghetat de afara, care ne taie rasuflarea.
Vacanta de vara este atat de departe, incat nici nu putem spera inca la ea , desi am fi foarte bucurosi sa o facem . 
Nimic nu este mai urat si mai ingrozitor decat scoala din timpul iernii, pe frig si pe zapada ,si,daca ar fi dupa mine, as lasa treaba exact asa cum este. Pentru ca totusi,exista ceva mai urat de atat: SCOALA IN TIMPUL VERII . Si ma refer la INTREAGA vara . 
In concluzie, toti oamenii urmam aceasta perioada a vietii in care este incadrata si scoala , si fie ca vrem sau nu , trebuie sa facem ceea ce trebuie facut.